De voetreflex therapie is gericht op lichamelijke klachten:

Bij hormonale klachten:

Op dit moment is het voor mij onmogelijk om een reflexzone behandeling te geven!!!

Deze massage word gegeven bij een verstoring van de hormonenhuishouding bij klachten als: menstruatiestoornissen, PMS, vaginale klachten, prostaatklachten bij mannen, overgangsklachten zo als opvliegers en stemmingswisselingen.Veel vrouwen hebben erg last van opvliegers, stemmingswisselingen en slapeloosheid tijdens de overgang, na 3 of 4 hormonenbehandelingen zijn de klachten vaak duidelijk minder of verdwenen. 


Ook is deze massage geschikt voor tieners die een wel erg ontregelde hormoonhuishouding hebben. Vrouwen die net zijn bevallen en last hebben van postnatale depressie kunnen de hormonen weer meer in balans krijgen door deze massage. In de periode dat deze hormonen massage word gegeven kan het zijn dat de pil niet meer betrouwbaar is.


Bij zwangeren zijn erg goede resultaten geboekt met reflexzonetherapie. Maar ook bij problemen om zwanger te worden kan de therapie als hulpmiddel gebruikt worden, bij zowel de man als de vrouw.

Lymfedrainage:

Deze massage is buitengewoon reinigend en zo een waardevolle massage bij het afvallen of tijdens een vastenkuur. Ze is er op gericht om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Deze massage word gegeven bij mensen met oedeemvorming, lymfecirculatiestoornissen, na medicatiegebruik, tijdens of na een infectie of ontsteking, of na een narcose. De stimulering van de nieren en blaasfunctie zorgt ervoor dat de afvalstoffen op de natuurlijke weg gefilterd en afgevoerd kunnen worden.

Bij klachten met het ademhalinsgysteem:

Dit is een buitengewoon reinigende methode voor de bronchiën en luchtwegen. Bij astma, COPD, acute of chronische bronchitis. Ook voor kinderen met astma kan de ademhalingsmassage een waardevolle ondersteuning zijn. Als de klachten verminderen kunnen deze kinderen beter doorslapen en dit heeft tot gevolg dat ze overdag ook weer beter in hun vel zitten.

Bij spijsverteringsklachten:

Is geschikt voor mensen met klachten aan het spijsverteringssysteem, enkele voorbeelden zijn: zweertjes of ontstekingen in de mond, speekselklierontsteking, slokdarmklachten, maagklachten, diarree, ziekte van Crohn, bij gisting en rotting in de darmen, darmafsluiting, obstipatie, darmkrampen en aambeien.

Bij hoofdpijnklachten

Deze methode is voor mensen met hoofdpijnklachten, migraine, kiespijn, aften, oorpijn, hoofdpijn zonder voor de hand liggende oorzaak. Deze massage is gericht op de reflexpunten van het hoofd, de nek en de schouders.

De nieren – blaas klachten:

Deze methode richt zich uiteraard met nadruk op het gebied van de nieren en de blaas en is geschikt voor mensen met blaas of prostaatproblemen, zo als blaasontsteking, incontinentie, bedplassen bij kinderen boven 4 jaar, vergrote prostaat en plasproblemen bij mannen. Deze massage kan een goed alternatief zijn in een poging om kleine nierstenen op een natuurlijke manier uit het lichaam af te voeren.

Spieren en gewrichten :

Deze methode richt zich op de wervelkolom en de spieren er om heen als ook op de spieren en gewrichten van het hele lichaam. Bij specifieke klachten aan bijvoorbeeld knie, heupen of onderrug kunnen deze gebieden extra aandacht krijgen tijdens de behandeling.

Wervelkolom :

Deze methode richt zich volledig op de wervelkolom en kan een goede ondersteuning zijn bij Rug en nekklachten, tussenwervelschijven ziekten, Morbus Bechterew, osteoporose, ischias, niet actieve hernia, en lendenpijn. Ook bij mensen met bijvoorbeeld MS of tintelingen in de vingers kan deze massage de zenuwgeleiding ondersteunen want ook deze komen voort uit de wervelkolom en het ruggenmerg. Let wel, contra-indicatie: acute hernia.

Energetische methodes:

Na de lichaamsgerichte therapie kunnen we ( voor wie dit wil, niets moet, alles mag) verdergaan met de energetische methodes. Ik maak gebruik van de energetische massages om de cliënt in verbinding te brengen met zich zelf. Vaak zijn we deze verbinding met ons gevoel en met ons zelf behoorlijk kwijt geraakt ( bij depressie, burn out of overspannenheid, ect.). Hier word er dan ook over de metafysische achtergronden van bepaalde ziektebeelden gesproken. Vaak brengt dit een stuk inzicht in denk- en gedrags-patronen die de cliënt dan mag aanpassen of veranderen om zich te bevrijden van dogma’s of overtuigen die niet meer bij hem of haar passen.